Columns

How many candies do you have left in your bowl?

February 2, 2020 Canalize

  Not the Nobel prize winner formula by Black & Scholes, nor an explanation of convexity effects on bonds. But a poem by Mario de Andrade (1893-1945) explaining a far more valuable time to maturity. Amazing that someone who lived hundred years ago wrote a poem that is timeless and so true.   How many Lees meer »

Mediation heeft mijn zakelijk leven enorm veranderd

January 30, 2019 Canalize

In een serie interviews, door Alexandra Vuijk, met oud cursisten van de Beroepsopleiding tot Legal Mediator, vandaag het interview met ondernemer, business mediator en interim bestuurder, Willem Meijer. Willem Meijer was voorheen CEO van TOM (The Order Machine) en SNS Securities N.V. Als ondernemer en bestuurder heeft hij leiding gegeven aan diverse reorganisatietrajecten, overnames en Lees meer »

Hey Siri, hoe gaat het met mij?

June 18, 2018 Canalize

Wie weet beter hoe het echt met je gaat, je partner, je familie, je collega’s of de computer? Uit een – inmiddels oud – onderzoek uit 2015 van Stanford en Cambridge, blijkt dat met het analyseren van Facebook likes, bij 10 likes de computer nauwkeuriger in staat is om iemands persoonlijkheid te omschrijven dan een Lees meer »

Gratis wonen in Amsterdam-Zuid? Wie wil?

April 1, 2018 Canalize

Gratis wonen is niet mogelijk zou je zeggen. De huizen – vooral in Amsterdam – worden toch steeds duurder? Dat is maar hoe je het bekijkt. Huizen worden duurder in vergelijking met wat? In Bitcoin gemeten zijn de huizen enorm in waarde gedaald. Een jaar geleden betaalde je voor een appartement van 80m2 in Amsterdam Lees meer »

Barcelona, Brexit, Bitcoin en Bokito.

December 24, 2017 Canalize

Wat is het verband tussen Barcelona, Brexit, Bitcoin en Bokito? Naast dat het lekker allittereert gaat het over een disconnect tussen gevoel en verstand. Gevoel of emoties in biologische zin zijn reacties die worden gereguleerd door het limbisch systeem in de hersenen. Prikkeling van dit systeem geeft aanleiding tot allerlei fysiologische reacties. Daarnaast is er de ratio Lees meer »