Over Canalize

Executive Director, Supervisor, Executive Coach en Business Mediator

Als ondernemer en bestuurder heeft Willem leiding gegeven aan diverse reorganisatie trajecten, overnames en het opstarten van nieuwe bedrijven en bedrijfsonderdelen.

Canalize is opgericht door Willem Meijer (1968). Willem is Executive Director, Supervisor, Executive Coach en Business Mediator. Willem is commissaris bij Euroclear Nederland, België en Frankrijk en Chairman of the Risk Committees. Willem is tevens commissaris bij FETIM groep en KNOX en founding partner van The ETM Factory, een B2B Fintech onderneming die funding faciliteert voor hypotheekbanken. Daarnaast is hij onafhankelijk bestuurder benoemd door de Ondernemingskamer (Gerechtshof Amsterdam) en oprichter van het mediation kantoor Mediation Kamer Amsterdam.

Voorheen was Willem o.a. CEO van TOM (The Order Machine) en CEO van SNS Securities N.V. Als ondernemer en bestuurder heeft Willem leiding gegeven aan diverse reorganisatie trajecten, overnames en het opstarten van nieuwe bedrijven en bedrijfsonderdelen. In deze – door de AFM en DNB gereguleerde markt – heeft Willem ruime ervaring opgedaan op het gebied van financiële producten als ook met vraagstukken van oa. directies, RvC en aandeelhouders. Veranderingsprocessen en people-management vormen een rode draad in zijn werkervaring. (zie profiel op LinkedIn)

 

willem meijer